HTML

ÜZLET A KÍNAIAKKAL

Van egy mondás : Aki mer az nyer, mit nyer -egy lehetőséget azzal, hogy hirdet egy magyar vállalkozás a kínai nyelvű újságban. Ezzel lehetősége nyílik arra, hogy bekerüljön a kínai nyelvű média marketing vérkeringésébe.

Friss topikok

Címkék

Kínai sült tészta

Hozzávalók / 4 személyre /

30dkg csirkemell, 30dkg gomba,10 dkg lila hagyma, 20 dkg zöldborsó,2 szál sárgarépa, 50 dkg spagetti, wok fűszer keverék, szójaszósz, vaj, só,étolaj, cukor.

Elkészítése

Csirkemellet felszeleteljük és befűszerezzük majd egy éjszakára kevés szója szószba áztatjuk. A tésztát megfőzzük, zöldségeket megtisztítjuk - lila hagymát több nagyobb darabra, gombát negyedekre és sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet megpirítjuk vaj és olaj keverékében. A csirkemellet kiszedjük és félre tesszük, a lében megpirítjuk a zöldségeket, A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk nem kell puhának lennie. A zöldségeket sóval, cukorral és szója szósszal ízlés szerint ízesítjük. A tésztát rátesszük a zöldségekre és szója szósszal szükség szerint ízesítjük. Az ételt tányérra szedjük és a megsütött hússal együtt tálaljuk.   Jó étvágyat.

 

Kínai sült oldalas

Hozzávalók

1,5 kg oldalas, 2 dkg egész bors,3 babérlevél, néhány darab borókabogyó.

Páchoz:1 dl hoisin szósz,3 ek szójaszósz,2 ek méz, 1 ek rizsecet,2 kk öt fűszer keverék.

Sült rizshez:40 dkg főtt basmati rizs, 2 tojás, 2 ek mogyoróolaj, só.

Elkészítése

Az oldalast 15 percre feltesszük főzni az / egész bors, babérlevél, boróka bogyó / lébe. A lére sütés közben is szükség lehet. Elkészítjük a pácot és bekenjük vele az oldalas darabokat. A sütőt elmelegítjük 180 fokra és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, fóliával letakarjuk és 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Sült rizs készítése: A wokot felmelegítjük mogyoró olajjal / forró legyen / és bele rakjuk a főtt rizst. Pirítjuk, forgatjuk és hozzá keverjük a maradék hozzávalókat.További két percen át nagy lángon sütjük. A két tojást felverjük, ha átpirult a közepébe mélyedést készítünk és bele keverjük a tojást. Gyors keverő mozdulattal össze keverjük. Jó étvágyat.

 

Kínai sertés ananásszal

Hozzávalók:50 dkg sertés comb, 20 dkg sárgarépa,2 fej vöröshagyma,1 kk só, 1 ek cukor, 2 ek borecet,2 ek étolaj, 6 ek szója szósz, 0,5 kg ananász / lehet konzerv is /, 1 csomag újhagyma.

Elkészítése

Vékony csíkokra vágjuk a sertéshúst, a felforrósított olajon megpirítjuk. A vöröshagymát, szója szót az ananász levét hozzáadjuk és puhára főzzük. Az újhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk és a puha húshoz adjuk. Az ananászt felkockázzuk, bele tesszük és 8 percen át pirítjuk. Sóval , őrölt borssal, borecettel és cukorral fűszerezzük, átforraljuk és tálaljuk. Jó étvágyat.

Mandarin leves

Hozzávalók: 25 dkg vékonyra szeletelt sertés hús,15 dkg gomba, 0,5 víz, 2 sárgarépa,2 ek liszt, 1 ek étolaj,1 tojás, 1 zeller zöldje, 10 dkg spenótlevél,só, 1,5 l csirke erőleves.

Elkészítése

Vékonyra szeleteljük a gombát,apróra vágjuk a paraj leveleket, felverjük a tojást. A sertés húst olajban megpároljuk,hozzáadjuk a gombát, sárgarépát, zeller zöldjét és 6 percen át pároljuk.Hozzá öntjük a leves , hozzá adjuk a paraj leveleket és felforraljuk.Ha felforrt , állandó keverés mellett hozzá adjuk a tojást. A liszttel feloldjuk vízzel és hozzá keverjük. Folyamatos keverés közben megvárjuk amíg megsűrűsödik, ízlés szerint sózzuk. Jó étvágyat.

Citrom ízű csirke sült

Hozzávalók: 40 dkg csirke mell filé,20 dkg zeller, 20 dkg gomba, 1 fej vörös hagyma, 1 kk reszelt citrom héj, 1 kk reszelt gyömbér, 2 ek étolaj,2 ek cherry, 3 ek szója szósz,1 csokor koriander levél, só.

Elkészítése

A csirke mellet vékony csíkokra vágjuk, cherryvel meg a frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük. Megtisztítjuk a vörös hagymát , zellert, gombát és felszeleteljük. A csirke csíkokat forró olajba tesszük, 4 percen át sütjük. Hozzáadjuk a vörös hagymát, gombát , zellert és még 4 percen át pirítjuk. A szója szósszal meglocsoljuk, megszórjuk reszelt citromhéjjal és finomra szelt korianderlevéllel. Szükség esetén megsózzuk, átforgatjuk és melegen tálaljuk. Jó étvágyat.

Kínai csirke csíkok barackkal

Hozzávalók: 40dkg csirke mell filé, 0,5 dl étolaj, 4 érett őszibarack,2 gerezd fokhagyma, 1 reszelt citrom héja,2 ek szója szósz, 1 kk só,őrölt bors, szerecsen dió,fahéj, 1 ek barack pálinka.

Elkészítése

Vékonyra vágjuk a csirke mellet, szója szósszal , olajjal meglocsoljuk, sóval , fűszerekkel megszórjuk, hozzá adjuk a reszelt citrom hájat, préselt fokhagymát és a barack pálinkát. Jól elkeverve , néhány órán át érleljük,majd felforrósított serpenyőbe öntjük és rázogatva néhány percig sütjük. Az őszibarackot meghámozzuk és szeletekre vágjuk s ha a hús pirulni kezd hozzáadjuk. S 4 percen át rázogatva sütjük, fűszeres rizzsel tálaljuk.              Jó étvágyat.

Tofu tartár mártással

Hozzávalók: 0,5 Tofu, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás,1 dl étolaj, 7 dkg citrom, szükség szerint szója fűszer, tartár mártás.

Elkészítése

 A tofu felszeleteljük, gyengén fűszerezzük,lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban pirosra sütjük.Köretnek zöldséget, burgonyát, párolt rizst adunk. Jó étvágyat.

Forró gyümölcs

Hozzávalók: 10 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt,0,5 l tej, 3 tojás, 0,5 l fehér bor, 4 alma, 4 banán, 1 ananász / 1 doboz ananász konzerv/,csipet só, 1 ek cukor,fahéj, porcukor,vaj.

Elkészítése

A gyümölcsöket meghámozzuk és citromlevet csepegtetünk rá,kevés cukorral és fahéjjal szórjuk meg és fél órát állni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet,sót,cukrot, kevés fahéjat , hozzáadjuk a tejet és a tojást és tésztává gyúrjuk. Ebbe mártsuk a gyümölcsszeleteket és vajban pirosra sütjük, fahéjjal, porcukorral forrón tálaljuk. Jó étvágyat.

Cápa uszony leves

Hozzávalók: 20 dkg előre beáztatott szárított cápa uszony, 1,5 alaplé - csont leves, 2 zöld hagyma,3 szelet gyömbér, 2 ek. étolaj,20 dkg csíkokra vágott csirke vagy sertés hús, fél csésze csíkokra vágott bambusz rügy, fél csésze csíkokra vágott gomba, fél csésze csíkokra vágott főtt sonka,1 ek. fehér bor, 2 ek. szója szósz,1 ek. vörös bor ecet, 1 teás kanál cukor, 1 teás kanál só,3 ek vízben oldott 3 ek. kukorica liszt.

Elkészítése

Folyó víz alatt beáztatjuk a cápa uszonyt, leszűrjük és lábasba tesszük. Hozzáadjuk az alaplé felét,zöld hagymát és a gyömbért.Forraljuk fel, 15 percen át főzzük. Az uszonyt kivesszük és a levet kiöntsük. Lábasban az olajat felforrósítjuk a húst hozzáadjuk és pirítsuk néhány pillanatig, hozzáadjuk állandó kevergetés mellett a maradék alaplét. Forraljuk fel s hozzáadjuk :bambusz rügyet, sonkát ,gombát, szója szószt, fehér bort, ecetet, cukrot,sót és a cápa uszonyt. Lassú tűzön 20 percig főzzük, bele öntsük a kukorica liszt habarást , kevergessük amíg besűrűsödik, forrón tálaljuk.A kínai hagyomány szerint jó hatással a férfiasságra. Jó étvágyat.

Szójasajt leves

Hozzávalók: 2 db. szójasajt,10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 9 dl csontlé,híg szója mártás ízlés szerint,2 ek. földimogyoró vagy kukorica olaj.

Elkészítése

 A szójasajtokat 32 darabra vágjuk,15 percre merítsük forró vízbe és szűrjük le. A borsót forró sós vízbe tesszük és 3 percig lassú tűzön főzzük majd leszűrjük. Tegyük a csontlét, szójasajtot és a zöldborsót egy lábasba és forraljuk fel. Sóval kevés szója mártással ízesítjük,adjuk hozzá az olajat. Jó étvágyat.

Papírban sült hús

Hozzávalók: 25 dkg sovány marha hús,25 dkg kicsontozott csirke,2 gomba, 1 sárgarépa,2 ek. szója szósz, 1 ek. fehér bor, 2 tk. osztriga szósz, 1 tk. cukor, 2 tk. szezámolaj, 4 szelet gyömbér gyökér,2 tk. disznó zsír,2 zöld hagyma,2 tk. hojszin szósz, 1 tk. chili szósz, bő étolaj a sütéshez.

Elkészítése

 Tálban keverjük össze a fele: szója szószt, fehér bort,cukrot és az osztriga szószt és a szezámolajat. Hozzáadjuk a feldarabolt marha húst , fele gyömbért , fele zöld hagymát. A másik tálban maradék szója szószhoz, fehér borhoz,cukorhoz hozzá keverjük a chili és a hojszin szószt, disznó zsírt gyömbért, gombát,csirkét, zöld hagymát. Mindkét tálban 15 percig pihentetjük a keveréket. Kivágunk zsírpapírból 10 db. 25x 18 cm téglalapot. Mindkét tölteléket ötfelé osszuk, ellapítva a kivágott papír lapok közepére tesszük. Díszítsük sárgarépa szelettel,hajtogassuk át a papír sarkait mint egy borítékot. Vigyázva , hogy szét ne nyíljanak. Melegítsünk forró olajat és a csomagocskákat süssük 3 percig tegyük szűrő kanálra. Elő melegített tálon tálaljuk.

Mindenki maga bontja fel a csomagját,a papír megőrzi az ízeket és megakadályozza, hogy az étel magába szívja az olajat. Jó étvágyat.

Kínai krémes

Hozzávalók a tésztához :40 dkg liszt,20 dkg porcukor a tésztához, 8 dkg Rama,1 cs.sütőpor,4 tojássárgája,6 tojás fehérje,pici tej a habhoz, 22 dkg porcukor a habhoz.

Hozzávalók a krémhez :25 dkg vágott dió,1 Rama,2 vaníliás cukor a habhoz,1 egész tojás,4 ek. liszt, 4 dl tej.

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom és cipókat formázok belőle.Téglalap alakúra nyújtom. A habhoz valókat gőz felett kemény habbá verem, 3 részre osztom, a tepsin lévő nyers tésztára kenem.A 3 részre osztott dióval megszórom s világosra sütöm.Tejet, lisztet, tojást , cukrot,vaníliás cukrot felfőzöm, ha kihűlt hozzá keverem a Ramát.Az első kihűlt lapot megkenem a krém felével,majd ráhelyezem a második lapot , megkenem a maradék krémmel s befedem a harmadik lappal.Másnap téglalap alakúra szeleteljük. Jó étvágyat.

Kínai rizs puding

Hozzávalók: 17 dkg rizs, 6 dkg cukor,10 dkg cukorgyümölcs, 10 dkg mandula,6 dkg mazsola, 10 szem datolya,só.

Elkészítése

Megmossuk a rizst,hozzá adunk késhegynyi sót, 0,5 l vizet. Felforraljuk és fedő alatt 20 percig kis lángon főzzük s bele kavarjuk a cukrot.A cukorgyümölcsöt,lehéjazott mandulát,kimagolt datolyát apróra vagdaljuk és össze keverjük mazsolával. A keverék 3/4 részét terítsük szét egy vajjal kikent forma alján. Lassan öntsük rá a rizst és simítsuk a tetejére a gyümölcs keveréket. Egy mély fazék aljára készítsünk fapálcikákból rácsot, arra helyezzük a sütőpapírral lekötött formát. A fazékban mindig csak annyi víz legyen, hogy ellepje a rácsot és az elfőtt vizet pótoljuk.Fél óráig gőzöljük a pudingot, mély tálra borítjuk s leöntjük tejsodóval. Jó étvágyat.

Illatos kínai saláta

Hozzávalók: 40 dkg kínai kel,2 dl joghurt,3 gerezd fokhagyma,2 tk. finomra vágott metélő hagyma,só.

Elkészítése

A friss kínai kelt apró darabokra tépkedjük. A joghurtba bele keverjük a péppé zúzott fokhagymát, metélő hagymát, ízlés szerint só, majd a kelre öntjük. Jó étvágyat.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletilehetosegkeresesakinaiakkozott.blog.hu/api/trackback/id/tr433337831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása